Reizen naar Thailand weer mogelijk

Goed nieuws voor degenen die een reis naar Thailand willen maken!

Test & Go per 1 februari hervat

Ben je volledig gevaccineerd? dan kun je per 1 februari in Thailand (zoals voorheen) gebruikmaken van de zogenaamde ‘Test & Go’ formule.
Hoe werkt het? Op de dag van aankomst en vervolgens op dag vijf van je verblijf in Thailand doe je een PCR-test. Je kunt de uitslag van die eerste test gewoon afwachten in een hotel (1 overnachting).
Is je eerste testresultaat negatief? Dan kun je gelijk met je reis door Thailand beginnen!
Let op: de PCR-testen ter plekke zijn wel voor eigen rekening. Deze kosten rond de 100€ per test, afhankelijk van de soort test die je aanvraagt.

thailand vakantie afbeelding

Vraag de Thailand Pass aan (belangrijk!)

Als je naar Thailand wilt reizen, is een visum niet nodig. Maar wel een Thailand Pass QR.
Deze kun je online aanvragen en dit gaat als volgt: Bezoek vanaf 1 februari de website  van de Thaise overheid en voltooi daar het registratieproces.
Hiervoor heb je nodig: een kopie paspoort, kopie vaccinatiebewijs (zorg voor de internationale QR-code, medische verzekering (minimaal 50.000 USD-dekking) en de bevestigde en betaalde SHA+ hotelboekingen.
Verzamel al deze documenten vantevoren, zodat je de aanvraag soepel kunt doorlopen.
Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging per e-mail (gebruik voor de zekerheid geen hotmail.com e-mailadres).
Weer wat later ontvang je een QR-code, deze is noodzakelijk voor de controle op de luchthaven van vertrek en in Bangkok zelf.

De beste Thailand reisaanbiedingen

Kijk hier voor handige Thailand landinformatie en een overzicht van de beste Thailand reisaanbiedingen van de vertrouwde reisaanbieders Arke/TUI, Djoser en Sawadee.

Informatie over bestemmingen in Thailand