Op vakantie naar Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk, dat klinkt toch als muziek in de oren?

vakantie naar Frankrijk afbeelding

Actuele status Frankrijk als vakantieland

Meer informatie over de actuele status van Frankrijk en de daar geldende coronamaatregelen op de website van de ANWB
Frankrijk is een geweldig vakantieland. Elk jaar weer gaan een paar miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk. Het is daardoor onze meest populaire vakantiebestemming.
Wat maakt Frankrijk nu eigenlijk zo’n bijzondere bestemming?

Veelzijdig Frankrijk

Frankrijk is heel veelzijdig. Qua natuur en cultuur is het onovertroffen: Frankrijk heeft een aantal berggebieden, de Alpen en de Pyreneeën zijn hiervan het grootst en meest bekend.
Verder kent Frankrijk een aantal prachtige steden, zoals Parijs, Rouen, Lyon en Toulouse, vol oude (Romeinse) cultuur en gezellige pleintjes met café’s en restaurants.
Shoppen is een hele belevenis, met name in een stad als Parijs, daar zitten alle modeontwerpers met hun eigen winkels.
En vind je Parijs een beetje te hectisch? Boek dan een stedentrip naar een stad als Lille, daar heb je dezelfde sfeer als in Parijs.

Campings en vakantieparken

Frankrijk staat bij veel Nederlanders met name bekend om de vele campings en vakantieparken. De keuze en variëteit is enorm in Frankrijk.
Een kleinschalige en rustige camping? Of liever een gezellig drukke vakantiepark voor het hele gezin? In Frankrijk heb je het allemaal.
Hotels en vakantiehuisjes vind je er ook in alle soorten en prijsklassen.

Het eiland Corsica

Corsica ligt in de Middellandse Zee en is één van Frankrijk’s mooiste eilanden. Het is er woest en ongerept, het heeft een heel eigen sfeer.
Corsica bevelen wij aan voor natuurliefhebbers en wij raden een fly-drive vakantie aan, zodat je lekker kunt gaan en staan waar je wilt en op eigen gelegenheid het mooie eiland kunt ontdekken.

Ga naar de Dordogne tijdens je vakantie naar Frankrijk

In het zuidoosten vind je het populaire gebied de Dordogne. Hier vind je bij uitstek het gemoedelijke Franse plattelandsleven. De Dordogne staat vol historische kastelen, autentieke dorpjes en de natuur is er oogverblindend. Tel daarbij op dat het weer er bijna altijd mooi is en het is geen wonder dat dit zo’n populaire vakantiebestemming is.
Belangrijkste plekken om te bezoeken bij een verblijf in de Dordogne zijn onder meer de Grotten van Lascaux, met prehistorische wandschilderingen en het kasteel van Beynac.

Op vakantie naar...