Op vakantie naar Spanje

Op vakantie naar Spanje, dat klinkt toch zalig!

Vakantie naar Spanje afbeelding

Op vakantie naar Spanje ga je voor het zalige klimaat, de mooie stranden, het heerlijke eten (uit eten gaan is niet duur in Spanje!) en de vriendelijke mensen, de sfeer is echt relaxt te noemen, zeker in vergelijking met Nederland.

Actuele status Spanje als vakantieland

Meer informatie over de actuele status van Spanje en de daar geldende coronamaatregelen op de website van de ANWB

Veelzijdig Spanje

Spanje is een heel veelzijdig land en daarom kun je er ook zo goed terecht voor je vakantie, er is werkelijk voor elk wat wils.
Hou je van het ontdekken van mooie, deels middeleeuwse steden? Maak een stedentrip naar een van Spanje’s intrigerende steden, zoals Barcelona, Madrid en Granada.
Of maak een rondreis langs mooie steden en gebieden in klassiek Spanje. En zonaanbidders komen ruim aan hun trekken op de schitterende stranden aan de Spaanse costa’s.

De Spaanse eilanden

Ibiza, een van de eilanden van de Spaanse Balearen, is een beroemde bestemming voor zowel hippies als de happy chic.
Je hebt er beroemde clubs, zoals het Cafe del Mar en schattige hippiemarkten.
Een ander mooi eiland is Mallorca, dat is dan wel wat minder hip dan Ibiza, maar daardoor wel een stuk rustiger.
Op alle eilanden heb je verborgen pittoreske azuurblauwe baaitjes, die liggen te wachten om door jou te worden ontdekt.
Een andere optie om te bezoeken zijn de Canarische Eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura zijn allemaal op hun manier de moeite waard.
Op Tenerife en Gran Canaria heb je naast mooie stranden en leuke dorpjes een indrukwekkende, ongerepte natuur in het gebied van de imposante vulkanen.

Beste reistijd voor een vakantie naar Spanje

In de zomer kan de temperatuur flink oplopen, tot wel boven de 35-40 graden. In de wintermaanden blijft de temperatuur zeer aangenaam, dit is de reden dat er in Spanje veel Nederlandse en Engelse pensionado’s overwinteren. In het voorjaar en najaar is het heel aangenaam vertoeven in Spanje, met een gemiddelde van zo’n 23 graden.

Op vakantie naar...