Sneeuwhoogte wintersportgebieden

Sneeuwhoogte wintersportgebieden updates

Is er recentelijk sneeuw gevallen in de skigebieden en zo ja: hoeveel sneeuw ligt er op de top van het skigebied en in het dal?
Deze informatie lees je hier op deze pagina. Ik zal regelmatig een update geven van het globale beeld (indien er ontwikkelingen zijn rond sneeuwval) en er steeds een specifiek skigebied of skigebieden uitlichten, waar de ontwikkelingen qua actuele sneeuwhoogte in het oog springen.
Bekijk hoeveel sneeuw er voor de komende 6 dagen wordt verwacht

Sneeuwhoogte Skigebieden Tignes afbeelding

24-01-2022 Kaiserwetter!

In de Alpen en met name in Oosternrijk is het momenteel Kaiserwetter: zonnig, koud en er ligt veel sneeuw.
Dit blijft de komende dagen zo. Maar het is niet overal feest: De Franse Alpen krijgen vooralsnog geen verse sneeuw. Deze week lijkt een volgend sneeuwgebied de Franse Alpen te kunnen bereiken.
Ook met de sneeuwval aan de Italiaanse zuidkant van de Alpen wil het nog niet zo lukken. De verwachtingen geven wel aan, dat het wel kouder zal worden, dus dan kunnen de Italiaanse sneeuwkanonnen weer gaan draaien.

03-01-2022 Verse sneeuw verwacht

Na een week van uitzonderlijk zacht weer en regen in de laaggelegen skigebieden is er nu kouder weer met sneeuw in aantocht. Vanaf woensdag 5 januari wordt er flink wat sneeuw verwacht in de Alpen.
Op sommige plaatsen kan er zelfs een cm of 30 sneeuw vallen, maar de lokale verschillen kunnen groot zijn. Vanaf zaterdag stabiliseert het weer en is er ook weer ruimte voor de zon.
De temperaturen zullen richting normale waarden gaan voor de tijd van het jaar.

Update 30-11-2021 – De Franse Alpen krijgen een flink pak sneeuw

Er gaat de komende dagen een flink pak sneeuw vallen in met name de Franse Alpen. De verwachtingen zien er erg goed uit. Er zou zelfs zo veel kunnen vallen, dat de sneeuw voor overlast zou kunnen gaan zorgen op de wegen.
Ook voor de Zwitserse Alpen wordt een mooie nieuwe sneeuwlaag voorspeld. In Oostenrijk gaat wat minder sneeuw vallen dan in de rest van de Alpen.
Maar al met al beleeft de winter in het hele Alpengebied een vliegende start!

Sneeuwhoogte update 30-11-2021

Het heeft lang geduurd, maar nu is er dan eindelijk een flink pak sneeuw gevallen in de Alpen!
Zelfs in het Sauerland is het nu wit.
De temperaturen gaan de komende dagen weer wat omhoog, waarna er in de laaggelegen gebieden wat regen zal vallen. Maar daarna gaat volgens de weerkundigen de winter echt beginnen.
Nog 3 weken, dan gaan alle skigebieden weer open!

Sneeuwhoogte wintersportgebieden update 29-10-2021

Het is al enige weken vrij ‘saai’ weer in de Alpen: er hangt een enorm hogedrukgebied boven de bergen en dat verandert nauwelijks van plaats.
Dat betekent: hoge temperaturen, veel zon en uiteraard geen sneeuw.
De enige plaatsen waar op dit moment sneeuw ligt, zijn de ‘zomerskigebieden’. Op hooggelegen skigebieden met gletsjers ligt wel sneeuw. Bijvoorbeeld in:

Oostenrijk

Dachstein Gletsjer
Hintertuxer Gletsjer
Kaunertaler Gletsjer
Kaprun
Mölltaler Gletsjer
Pitztaler Gletsjer
Sölden
Stubaier Gletsjer

Frankrijk

Les Deux Alpes
Tignes
Val d’Isere

Zwitserland

Zermatt
Saas-Fee

Italië

Cervinia

Maar reken je niet al te rijk: het is er vaak heel druk en je kun eigenlijk alleen in de ochtend skiën, zo tegen het middaguur wordt de sneeuw papperig en dat is niet fijn skiën.
Je moet wel een erge skiliefhebber zijn om te gaan zomerskiën; wij gaan zelf altijd in de winter, zo rond de voorjaarsvakantie. Ons favoriete plaatsje is Valmorel in de Franse Alpen, in de Savoie.

Heb je vragen over deze pagina of onze website, neem dan contact met ons op.