Op vakantie naar Italië

Op vakantie naar Italië, dat klinkt toch altijd fantastisch!

Op vakantie naar Italië afbeelding

Actuele status Italië als vakantieland

Meer informatie over de actuele status van Italië en de daar geldende coronamaatregelen op de website van de ANWB

Wil je ook op vakantie naar Italië?

Italië heeft zoveel te bieden: cultuur, natuur, lieve en gastvrije mensen en natuurlijk een onovertroffen culinaire traditie.
Wat dacht je van een heerlijke pizza die zo uit de oven komt, of een heerlijk bord spaghetti met tomatensaus, knoflook en parmesaanse kaas, yummie!
En een lekker glaasje pinot grigio er bij en een glaasje limoncello toe. Krijg je al zin in een vakantie naar Italië?

Veelzijdig Italië

Italië is heel veelzijdig. Qua natuur en cultuur is het onovertroffen: de bergen in het noorden (de Alpen en de Dolomieten), de prachtige steden, zoals Rome, Milaan, Florence, Pisa, Verona, Venetië en Napels, vol oude cultuur en gezellige pleintjes, vol met café’s en restaurants.
Shoppen is een hele belevenis in steden als Milaan en Rome, daar zitten alle modeontwerpers met hun eigen winkels.

De Italiaanse eilanden

En wat dacht je van de eilanden Sardinië en Sicilië?
Daar vind je mooie natuur en rust, met name op Sardinië. Sicilië is geweldig, daar was ik zelf en dat was onvergetelijk. Met de kever cabrio door heel Italië cruisen en toen met de veerpont bij Messina overvaren naar Sicilië.
De meeste indruk maakte op mij het mooie oude stadje Taormina. Daar heb je een amfitheater met als achtergronddecor de baai van Taormina en de vulkaan de Etna.

De Italiaanse meren

Italië heeft erg mooie meren in het noorden, waarvan het Gardameer het bekendste is. Daar heb ik heel wat zomervakanties doorgebracht en het trekt nog steeds!
Maar ook het Iseomeer en het kleine Lago d’Idro zijn zeer de moeite waard.

Beste reistijd voor een vakantie naar Italië

In de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Met name de maanden juli en augustus kan het heel warm worden. Vooral in de grote steden en het zuiden loopt de temperatuur flink op, tot boven de 35 graden rond het middaguur. Kun je kiezen wanneer je naar Italië reist? Ga dan in de maand mei of begin juni, dan komt alles in bloei en dan is het nog niet zo heel warm.

Op vakantie naar...