Op vakantie naar Griekenland

Op vakantie naar Griekenland, een klassieker!

Vakantie naar Griekenland afbeelding

Griekenland is echt een geweldige vakantiebestemming. Het vasteland is al een aanrader met de mooie steden en historische opgravingen, maar met name de eilanden zijn prachtig.
Elk eiland heeft zijn een heel eigen karakter en typische schoonheid. En wat dacht je van lekkere moussaka en dolmades (gevulde druivenbladeren) met tzatziki eten in de vele gezellige Griekse restaurants? En overdag lekker snorkelen in rustieke kleine baaitjes met kristalhelder water? In Griekenland kan het allemaal.

Veelzijdig Griekenland

Ben je op zoek naar kleinschalige villa’s op basis van logies en ontbijt, of voel je meer voor een luxe all-inclusive vakantie met het gezin, of romantisch met z’n tweetjes?
Je vindt het allemaal in Griekenland.

Archeologische vindplaatsen
Griekenland is hét land van de archeologische vindplaatsen. Denk aan de historische stad Knossos op Kreta, wat algemeen beschouwd wordt als de oudste stad van Europa.
Het is geen wonder dat de Griekse archeologische vindplaatsen jaarlijks miljoenen bezoekers trekken vanuit de hele wereld.

De Griekse eilanden

De Griekse eilanden vormen een attractie op zich. Denk hierbij aan de prachtige eilanden als Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos (een verrassend groen eiland), Lesbos, Corfu en Samos.
Op Santorini vind je rond de door vulkanische activiteit gevormde baai luxe 4 en 5-sterrenhotels. Wij waren te gast in het beroemde Katikies Hotel. Daar word je echt heel erg verwend.
Op alle Griekse eilanden heb je verborgen pittoreske azuurblauwe baaitjes, die liggen te wachten om door jou te worden ontdekt.

Beste reistijd voor een vakantie naar Griekenland

Het Griekse klimaat is het beste te omschrijven als mild: warme en droge zomers en zachte winters. De zon is het jaar rond prominent aanwezig: Griekenland telt rond de 300 zonnige dagen per jaar.
In de maanden juli en augustus kan de temperatuur flink oplopen, tot wel boven de 35-40 graden.

Op vakantie naar...