KLM verhoogt ticketprijzen

KLM verhoogt ticketprijzen door gestegen olieprijs

Vanaf vandaag, vrijdag 18 maart 2022, verhoogt KLM de ticketprijzen.

KLM verhoogt ticketprijzen afbeelding

Aanleiding is de sterk gestegen olieprijs. Vooralsnog geldt de prijsverhoging alleen voor langeafstandsvluchten. Voor een economy class ticket wordt de prijs voor een retourvlucht gemiddeld 40 euro duurder, een ticket  in de businessclass wordt 100 euro duurder.

Na de sterk gestegen prijzen bij de benzinepompen hebben we nu dus ook te maken met een flinke verhoging van de prijzen voor vliegtickets.
Behalve KLM heeft ook Transavia al aangegeven prijsverhogingen te overwegen.

De duurdere tickets van KLM gelden voor langeafstandsvluchten, bijvoorbeeld voor het traject Amsterdam – New York. Economy class reizigers zijn 40 euro duurder uit voor een (lange) retourvlucht.
Ook zusterbedrijf Air France gaat deze tariefsverhogingen hanteren.

Transavia overweegt ook prijsverhogingen

Hoewel Transavia ook prijsverhogingen overweegt op dit moment, geeft het bedrijf op dit moment nog geen precieze cijfers. “Maar als de brandstofprijzen blijven stijgen, zal dat er onvermijdelijk toe leiden dat ook de ticketprijzen omhoog gaan”, aldus een woordvoerder van Transavia tegen Onestop-Travel. Insteek van Transavia is wel, dat “reizen toegankelijk moet blijven”.

De Amerikaanse maatschappij Delta Airlines heeft gisteren al aangekondigd dat de ticketprijzen met tenminste 10% zullen stijgen door de duurdere olie.
Verwachting is,m dat vroeger of later alle vliegmaatschappijen hun gestegen kosten zullen doorberekenen aan de consument.