KLM schrapt tientallen vluchten

KLM schrapt tientallen vluchten door drukte Schiphol

Het is te druk op Schiphol. Het personeel op de luchthaven kan de toestroom aan passagiers niet aan en doet een beroep op de operators om zoveel mogelijk reizen te annuleren.

KLM schrapt tientallen vluchten

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vandaag, vrijdag 29 april een aanzienlijk aantal vluchten geannuleerd.
Volgens een KLM woordvoerder schrapt de luchtvaartmaatschappij de vluchten uit voorzorg om de werkdruk niet nog verder op te laten lopen.

KLM is van plan om de komende tijd, in ieder geval tot het einde van de meivakantie, nog meer vluchten te schrappen.
Dit naar aanleiding van een verzoek van Schiphol. Vanwege de meivakantie en grote personeelstekorten bij met name luchtvaartmaatschappijen en essentiële dienstverleners zoals beveiligers is het dermate druk op Schiphol, dat de continuïteit in gevaar komt.
Verder heeft Schiphol een verzoek neergelegd bij luchtvaartmaatschappijen om in de periode van 2 tot 8 mei geen nieuwe boekingen te accepteren.

Staking grondpersoneel

Aan het begin van de meivakantie legde het grondpersoneel op Schiphol het werk neer uit onvrede met de sterk toegenomen werkdruk. Daardoor gingen bijna 100 vluchten niet door, aangezien de bagage niet naar de vliegtuigen werd vervoerd. Andere oorzaak van de staking was de onzekere toekomst van de banen van het grondpersoneel.
De leiding van KLM voert ondertussen gesprekken met personeelsvertegenwoordigers binnen de maatschappij over zaken als werkdruk en roosters. Ook staan gesprekken met vakbonden gepland.

Reisorganisatie TUI doet niet mee

Reisorganisatie TUI heeft al laten niet mee te willen werken aan het annuleren van vluchten en dus reizen.
“Dit zijn vakantievluchten van mensen die daar al twee jaar naar hebben uitgekeken”, aldus een woordvoerder.
TUI geeft aan dat het uiteraard zelf al de nodige maatregelen heeft getroffen om de drukte op Schiphol zoveel mogelijk in goede banen te leiden.
Maar TUI geeft ook aan, dat het grootste knelpunt zit bij de security op de luchthaven en dat uitsluitend Schiphol zelf daar iets aan kan doen.