Drukte op Schiphol nog niet voorbij

De drukte op Schiphol zal voorlopig aanhouden

Drukte op Schiphol afbeelding

Het zal dagelijks en zeker tot het einde van de zomer druk blijven op Schiphol.
Dit werd vandaag gemeld door een woordvoerder van de luchthaven, een dag voor Hemelvaart.
Volgend de woordvoerder moeten reizigers voorlopig rekening houden met veel drukte in de wacht- en incheckruimtes en daardoor lange wachttijden.

“Tot en met de zomer hebben we te maken met aantallen reizigers die vergelijkbaar zijn met de hoeveelheid reizigers ten tijde van de meivakantie”, aldus de woordvoerder.
Ter herinnering: Tijdens de meivakantie ging het helemaal mis op Schiphol. De grote stroom reizigers in combinatie met grote personeelstekorten lieten de boel behoorlijk in het honderd lopen.
Tel daarbij op een wilde staking van het grondpersoneel en dan heb je dan ook alle ingrediënten voor chaotische taferelen.

“Het zal elke dag druk blijven. Het personeelstekort blijft ook”, somt de woordvoerder op. De website van Schiphol meldt vandaag, woensdag 25 mei ook een piekdag qua drukte.
De rijen zullen weer behoorlijk lang zijn. Hoeveel langer? Dat was nog niet te zeggen, aldus de woordvoerder.

Eerder naar Schiphol om je vlucht te halen?

Of je eerder naar Schiphol moet komen om in te checken, is lastig te zeggen. Beste is om hiervoor contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert.

“Veel te vroeg komen heeft ook geen zin”, aldus de Schiphol-woordvoerder. Wat je dan krijgt, is een filevorming in de vertrekhal en alsnog enorme wachttijden.
“De personeelstekorten spelen op meerdere afdelingen op Schiphol. Bij security is het personeelstekort het grootst, maar er zijn ook personeelstekorten bij de incheckbalies en de bagageafhandeling.”

Volg direct de drukte op Schiphol