Australië opent grenzen

Australië opent op 21 februari na twee jaar grenzen voor gevaccineerde toeristen

Australië opent op 21 februari de grenzen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen.
Deze opmerkelijke boodschap gaf premier Scott Morrison maandagochtend. Hiermee wordt een serie reisbeperkingen beëindigd die maar liefst bijna twee jaar duurde. De maatregelen die Australië instelde, werden tot de strengste ter wereld gerekend.

Australië was bijna twee jaar afgesloten

Bijna twee jaar geleden sloot Australië de grenzen. Het land ging kortgeleden al een beetje ‘open’: sinds 1 december 2021 werden alweer buitenlandse studenten en arbeidskrachten toegelaten.

Het is weliswaar mogelijk om als niet-gevaccineerde reiziger het land binnen te komen, maar dan uitsluitend met een geldige medische reden waarom er niet gevaccineerd kon worden.
Er dient in een dergelijk geval een reisvrijstelling worden aangevraagd. Na toelating tot Australië moet je daarnaast eerst in quarantaine in een hotel.

Sneller dan verwacht

De opening van Australië komt sneller dan verwacht. Nog in mei vorig jaar verwachtte de Minister voor Handel en Toerisme, dat de sluiting van Australië nog zeker tot midden 2022 zou duren.

Toerisme

Belangrijke afweging bij de heropening lijkt het toerisme te zijn. Australië heeft veel inkomsten misgelopen door de sluiting van het land.
In het jaar vóór corona betrof het zo’n 60 miljard Australische Dollars, dat is 39,4 miljard euro.
Het toerisme is dus heel belangrijk voor het land.