Mobiel bellen buiten Europa

Vaak leidt mobiel bellen met het Nederlandse abonnement buiten Europa tot hoge kosten. Gelukkig is dit goed op te lossen. Nederlandse mobiele telefoons kunnen prima worden gebruikt voor bellen en internetten in landen buiten Europa. Er kunnen gesprekken op worden ontvangen en er kan uitgaand mee worden gebeld. Ook het gebruik van apps zoals WhatsApp, FaceTime en Google Maps gaat probleemloos. Alles wat in Nederland met de mobiele telefoon kan, kan ook tijdens het verblijf in de USA, Canada, Thailand, Dubai en vrijwel alle andere landen buiten Europa.

Mobiele data

Belangrijk is dat er hoge kosten voor datagebruik kunnen zijn wanneer de Nederlandse mobiele telefoon met het Nederlandse abonnement wordt gebruikt op reis. Binnen Europa maakt het allemaal weinig uit en zijn de kosten voor bellen en internetten met de mobiele telefoon vrijwel overal gelijk. Zodra men buiten Europa komt, gelden deze Europese regels echter niet meer. Hierdoor kunnen reizigers achteraf worden geconfronteerd met hoge kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon in de USA of in andere landen buiten Europa. Het zijn dan vooral de kosten voor data die hoog oplopen. Data voor gebruik van bijvoorbeeld WhatsApp, navigatie, YouTube en dergelijke. Gelukkig is er een makkelijke oplossing.

Goedkoop internetten op reis

Het bovenstaande punt over bellen in landen buiten Europa kan makkelijk worden opgelost door gebruik te maken van prepaid simkaarten. Bijvoorbeeld voor tijdens een reis in de USA wordt de Nederlandse simkaart dan vervangen voor een andere simkaart die speciaal is bedoeld voor gebruik in Amerika. Hierdoor blijven de kosten voor het gebruik van de Nederlandse mobiele telefoon ook tijdens de reis in Amerika laag. Locale prepaid simkaarten kunnen natuurlijk altijd op de reisbestemming gekocht in supermarkten en bij benzinestations. Het is echter ook mogelijk de simkaarten vóór vertrek in Nederland te bestellen en gratis te laten thuisbezorgen.

Gratis thuisbezorgd in Nederland

Airport Telecom op Schiphol biedt prepaid simkaarten voor ca. 28 landen buiten Europa waaronder de USA, Canada, Zuid Afrika en Australië. De simkaarten kunnen bij vertrek worden gehaald in de Airport Telecom winkel op Schiphol Plaza. Maar wat ook kan, is bestellen via de website www.airporttelecom.nl. Met de speciale code 1STOPTRAVEL krijgt U nu automatisch 5% korting. De simkaarten voor op reis worden gratis thuisbezorgd in Nederland. Alles is op die manier al voor vertrek geregeld en het scheelt tijd op Schiphol.

WhatsApp met prepaid simkaart

Een vraag van veel reizigers is of zij met de prepaid simkaart wel gewoon van WhatsApp gebruik kunnen blijven maken. Dit is inderdaad zo. Op WhatsApp kan men het eigen, Nederlandse nummer blijven gebruiken, zoals normaal. Zodra de app doorheeft dat er een andere simkaart met een nieuw nummer in de telefoon zit, zal Whatsapp uit zichzelf vragen of men het nieuwe, óf het oude nummer wil gebruiken. Als wordt gekozen voor het oude nummer, zal er op Whatsapp helemaal niets veranderen. Alle chats en contacten blijven dan staan zoals normaal. Als de prepaid simkaart na de reis weer wordt omgewisseld voor de Nederlandse sim, blijft WhatsApp ook gewoon weer zoals het was.

5% korting bij Airport Telecom

Maak nu gebruik van de 5% korting bij bestellingen via de Airport Telecom website, speciaal voor bezoekers van de Onestop-Travel website:
Kortingscode: 1STOPTRAVEL

Meer informatie

Meer informatie over de prepaid simkaarten voor op reis en over specifieke landen buiten Europa is te vinden op www.airporttelecom.nl.
Bellen kan natuurlijk ook altijd op 020 – 6530999. Een hele goede reis gewenst alvast!