PhuketZonsondergang op Phuket
Zonsondergang op Phuket

Vlag Thailand

Phuket Thailand vakantie

Phuket, Parel van het Zuiden

Zin in een Phuket, Thailand vakantie?

Phuket, 'Parel van het Zuiden', is de bekendste bestemming van Thailand. Het tropische eiland ligt in het zuiden van Thailand, middenin de Andamanse zee. Phuket ligt ongeveer 850 kilometer van Bangkok. Het is met een oppervlakte van 550 vierkante kilometer het grootste eiland van Thailand. Het eiland is aan het vasteland verbonden via een brug op het noordelijkste puntje van Phuket. Maar wat maakt Phuket zo populair? Dat is niet in één zin te beschrijven, maar in ieder geval staat de 'Parel van het Zuiden' bekend om de prachtige groene heuvels, hagelwitte zandstranden, de fascinerende tropische bossen en indrukwekkende duikplekken. Dit alles in combinatie met de gastvriendelijke en intrigerende Thaise cultuur maakt Phuket tot een perfecte plaats om een heerlijke vakantie door te brengen.

De stranden van Phuket

Veel toeristen komen in eerste instantie voor de prachtige standen naar Phuket. Wie droomt er niet van een ligbed in de schaduw van een ruisende palmboom op een hagelwit zandstrand aan een azuurblauwe zee? Op Puket kan het! De bekendste plaatsen zijn dan ook dorpjes aan het strand. Patong Beach is de drukst bezochte plaats en staat bekend om een bruisend nachtleven en een keur aan winkels en restaurants.
Bent u op zoek naar iets meer rust, dan kunt u terecht in Karon Beach of Kata Beach. Deze plaatsen liggen weliswaar in de buurt van Patong Beach, maar zijn wat minder uitbundig.

Vervoer en verblijf in Phuket

Over het algemeen geldt, dat alles in Phuket wat duurder is vergeleken met de rest van Thailand. Dit geldt ook voor vervoer en verblijf. Vanuit Bangkok kan je per vliegtuig of per bus naar Phuket. Zoals vaak is de reis met het vliegtuig sneller (1 uur versus 14 uur) maar ook duurder. Op Phuket zelf zijn er diverse manieren om van de ene plek naar de andere te gaan: overal rijden tuk-tuk's en taxi's. Ook zijn er een aantal busdiensten en stadsbussen. Maar de meest handige en goedkoopste manier om te reizen op Phuket is door een brommer of scooter te huren. In alle toeristische plaatsen zijn er verhuurbedrijven. Wat betreft accomodaties is er op Phuket een ruime keuze, maar er zijn wel minder goedkopere opties dan in de rest van Thailand. De meeste resorts en hotels liggen in het westen en zuiden van Phuket, aan de stranden. In de plaataen Patong en Phuket Town bevinden zich goedkopere hotels en guesthouses.

Phuket vakantie - Activiteiten in Phuket

Naast genieten van zon, zee en strand is er op Phuket nog veel meer te beleven. Duiken en snorkelen zijn populaire bezigheden. De zee rond Phuket is erg helder is en het leven onder water zeer gevarieerd. Naast duiken en snorkelen kan je ook zeilen, windsurfen, waterskiën en jet-skiën. Daarnaast zijn er diverse locaties op Phuket, die bijzonder de moeite zijn om te bezoeken, zoals het Phuket Aquarium, het nationale park van Khao Phra Thaeo, de boeddhistische tempel Wat Chalong en het Three Bay uitzichtpunt. Daarnaast is het leuk om vanaf Phuket andere plaatsen per boot te verkennen.
De schiereilanden Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lipe en andere mooie eilanden zijn prima te bereiken vanaf Phuket.

 

Goedkope hotels in Phuket

Goedkope Phuket Hotels

Kaart van Phuket


Grotere kaart weergeven

Phuket video

Nuttige adressen Thailand

Ambassade van Thailand
Website Ambassade Thailand

Ambassade van Nederland in Thailand
Website Ambassade Nederland in Thailand

Reisadvies Thailand
Op de Rijksoverheid.nl website vindt u het meest actuele Reisadvies voor Thailand.

 

 


 

Naar Boven

Phuket Weersverwachting

Thailand hotels
Thailand reizen TUI afbeelding