Koh ChangKoh Chang Thailand Zonsondergang
Zonsondergang op Koh Chang

Vlag Thailand

Koh Chang, Thailand vakantie

Koh Chang, Olifanten eiland

Zin in een Koh Chang, Thailand vakantie?

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand, gelegen in de provincie Trat. Het is een prachtig eiland,
eigenlijk een berg, waarvan het grootste deel is bedekt met regenwoud. Verder zijn er zandstranden, watervallen en een ontzettend gevarieerde flora en fauna, ook onder water! Al met al het ideale eiland voor een actieve vakantieganger die bijvoorbeeld wil wandelen, snorkelen, duiken of toch gewoon in alle luxe van de zon genieten.

Het eiland Koh Chang

De meeste toeristische activiteiten op het eiland vinden plaats aan de westkant van het eiland, waar ook de mooiste stranden zijn. Het Hat Sai Khao (White Sand Beach) strand is het meest bezochte strand, samen met het Hat Tha Nam (Lonely Beach). Wie op zoek is naar meer rust, kan beter afreizen naar de zuidkust van het eiland: hier staat het toerisme nog op een laag pitje en kan volop worden genoten van rust en ruimte, bijvoorbeeld bij Ban Bang Bao. Dit authentieke vissersdorpje is sowieso een aanrader om te bezoeken. Snorkelen en duiken kan ook op veel plekken op Koh Chang,
er zijn onder meer mooie koralen om te bekijken. Vissen kan heel goed op de Dan Kao Pier. Het eiland telt verder vele watervallen, die natuurlijk altijd indrukwekkend zijn om te zien.

Vervoer en verblijf op Koh Chang

Er zijn diverse manieren om naar Koh Chang te reizen. Het kan per ferry, maar ook per bus, auto of zelfs vliegtuig (vliegen naar Trat en vanaf daar met de bus). Op het eiland zelf wordt gereden met kleine pick-up trucks. Het is echter aan te raden zelf een scooter te huren zodat u niet afhankelijk bent van deze taxi's van wie het vaak niet duidelijk is wanneer ze langskomen. Accommodaties treft u vooral aan de westkust van het eiland. Zoals op de meeste plaatsen zijn hier zowel luxueuze als budget hotels.

Koh Chang vakantie activiteiten

Op Koh Chang is van alles te doen. Populair zijn de vele trektochten naar verschillende watervallen door de jungle.
Een andere actieve onderneming is een bezoek aan het Treetop Adventure Park. In het zuiden treft u dit park waar men onder begeleiding van boomtop naar boomtop kan zweven, met natuurlijk een fenomenaal uitzicht (de boomtoppen zijn 30 meter hoog!).
Oproep: maak geen olifantenrit en bezoek geen olifantenshows. Dit gaat namelijk ten koste van enorm veel dierenleed. Leuke activiteiten waar u ook thuis nog wat aan heeft, is het volgen van een Thaise kookcursus van een halve dag,
die wordt gegeven bij de Koh Chang Thai Cookery School. Vanaf Koh Chang kunnen daarnaast diverse andere eilanden worden bezocht, zoals Koh Kood, Koh Mak en Koh Wai.

 

Goedkope hotels in Koh Chang

Goedkope hotels in Koh Chang

Kaart van Koh Chang


Grotere kaart weergeven

Koh Chang video

Nuttige adressen Thailand

Ambassade van Thailand
Website Ambassade Thailand

Ambassade van Nederland in Thailand
Website Ambassade Nederland in Thailand

Reisadvies Thailand
Op de Rijksoverheid.nl website vindt u het meest actuele Reisadvies voor Thailand.

 

 


 

Naar Boven

Koh Chang Weersverwachting

Thailand hotels
Thailand reizen TUI afbeelding