Chiang MaiChiang Mai, Roos van het Noorden
Chiang Mai, Roos van het Noorden

Vlag Thailand

Chiang Mai, Thailand vakantie

Chiang Mai, Roos van het Noorden

Zin in een Chiang Mai, Thailand vakantie?

Chiang Mai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is na Bangkok de belangrijkste stad van Thailand.
Vanuit Bangkok gezien ligt de stad ligt ongeveer 700 kilometer noorderlijker. De stad heeft 150.000 inwoners en is de poort tot de omringende berggebieden. De 'roos van het noorden' ligt in een prachtige omgeving, aan de oever van de rivier Ping in een groene vallei. Doordat de stad alles biedt wat Bangkok heeft, maar compacter is en minder verkeersdrukte heeft (eigenlijk alles is binnen 15 minuten te bereiken), is de stad erg populair bij toeristen. Ook de strategische ligging (de stad lag vroeger aan de Zijderoute) speelt hierbij een rol.

De stad Chiang Mai

Het centrum van de stad is, op de tempels na, in zijn geheel gemoderniseerd. Er is veel verkeer, maar het is niet te vergelijken met Bangkok. Het centrum staat bekend om handwerken, houtsnijwerk, paraplu's en juwelen (meest zilver). Erg in trek bij toeristen is de 'night bazaar', een bruisende avondmarkt waar eigenlijk alles te koop is. Er zijn ook moderne shopping malls en hypermarkets waar goedkoop gewinkeld kan worden. Het bezoeken van één of meerdere tempels is niet te missen tijdens een bezoek aan Chiang Mai. Alleen al binnen de stadsmuren liggen 38 tempels. De drie bekendste zijn Wat Chedi Luang (met de Chedi Luang, hoogste bouwwerk binnen de stadsmuren), Wat Chiang Man (oudste tempel van Chiang Mai met olifanten-chedi en een paar zeer belangrijke boeddhabeelden) en Wat Phra Singh (koninklijke tempel). Net zoals overal in Thailand kun je in Chiang Mai voor weinig geld al uitstekend eten, bijvoorbeeld bij één van de vele etenskraampjes op straat. Kies voor een stokje verse saté of sappige ananas. Maar natuurlijk zijn er ook 'echte' restaurants in alle prijsklassen.

Vervoer en verblijf in Chiang Mai

Naar Chiang Mai reizen kan op verschillende manieren: per vliegtuig, trein, auto of bus. Binnen de stad kan worden gereisd met de tuk-tuk of bus, of met een gehuurde brommer. Vergeet bij het reizen met een taxi nooit vooraf een vaste prijs af te spreken. Wat betreft accommodaties is er in Chiang Mai volop keuze. De prijzen liggen hierbij in het noorden van Thailand lager dan in het midden en zuiden. De meeste hotels bevinden zich in het centrum van de stad.

Chiang Mai vakantie activiteiten

In en rondom Chiang Mai is ontzettend veel te doen. De stad zelf beschikt over een mooi stadspark en zelfs over een heuse dierentuin (Chiang Mai Zoo, met panda's en koala's). Een bezoek aan Chiang Rai, een verderop gelegen stad, is een wat langere trip, maar erg populair omdat onderweg spuitende hete bronnen (geisers) kunnen worden bekeken.
Een bezoek aan het nationale park Doi Inthanon is zeker een aanrader voor natuurliefhebbers. Fascinerend zijn het olifantenziekenhuis tussen Lamphun en Lampang en het olifantentrainingskamp van Mae Sa: typisch dingen die op een andere plek niet zo makkelijk te vinden zijn. De vallei van Mae Rim naar Samoeng is prachtig, met watervallen en er zijn onder meer een orchideeënkwekerij en een slangenkwekerij te bezichtigen.

Goedkope hotels in Chiang Mai

Goedkope hotels in Chiang Mai

Kaart van Chiang Mai


Grotere kaart weergeven

Chiang Mai video

Nuttige adressen Thailand

Ambassade van Thailand
Website Ambassade Thailand

Ambassade van Nederland in Thailand
Website Ambassade Nederland in Thailand

Reisadvies Thailand
Op de Rijksoverheid.nl website vindt u het meest actuele Reisadvies voor Thailand.

 

 


 

Naar Boven

Chiang Mai Weersverwachting

Thailand hotels
Thailand reizen TUI afbeelding