We kunnen weer op vakantie!

Het is juni 2021, we kunnen weer op vakantie naar het buitenland!
Wat heeft het lang geduurd en het zag er een hele tijd uit, dat het er misschien wel nooit meer van zou komen, maar het is eindelijk zover.

weer op vakantie

Wat heb je nodig om weer op vakantie te gaan?

Wat heb je nodig om weer op vakantie te gaan? Je moet ofwel volledig gevaccineerd zijn, of een negatief testbewijs kunnen overleggen.
Dit kun je binnenkort ingeven in en aantonen met de zogenaamde ‘CoronaCheck’ app.
Als je een negatief testbewijs hebt, kun je de QR-code hiervan scannen met deze app.
Ben je (volledig) ingeënt, dan is het de bedoeling dat eind juni de optie is om dit ook in de CoronaCheck app te verwerken.
Maar op dit moment (22 juni) is dit nog niet het geval. En er is behoorlijk wat achterstand bij het verwerken van alle vaccinaties, dus dit gaat nog wel even duren.

Vanaf 1 juli wordt het Europese Digitaal Corona Certificaat (DCC) ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je al eerder corona hebt gehad. Dit DCC is nodig om naar je vakantiebestemming te kunnen reizen.
Het DCC certificaat kun je binnenkort aanmaken in de CoronaCheck app en hiermee zul je dus binnen Europa kunnen reizen.

Waar kun je naar toe op vakantie?

Binnen de EU kun je sowieso op vakantie gaan na 25 juni 2021 naar de meeste landen, al gelden wel beperkende maatregelen in een aantal landen. De meeste landen binnen de EU hebben de kleurcode geel, dat betekent: opletten: risico’s.
Buiten de EU is weer een heel ander verhaal, daar zijn nog veel landen niet vrijgegeven en deze hebben de kleurcode oranje, of zelfs rood.
Let op: zelfs binnen de EU hebben veel landen afwijkende aanvullende eisen als je ze bezoekt!
Zie hiervoor deze pagina op de website van de ANWB. Hier staan de coronaregels van 24 populaire vakantiebestemmingen overzichtelijk bij elkaar.

Bekijk de actuele reisadviezen voor Europese landen op onderstaande kaart.

Actuele reisadviezen voor Europese landen

Voor een actueel overzicht van de kleurcodes per land, kijk hier voor een actueel overzicht van de landen en hun kleurcodes, op de website van Prijsvrij.nl.
Bij aankomst op een vakantiebestemming met kleurcode geel hoef je ter plaatse niet in quarantaine. Bij terugkomst hoef je ook niet in quarantaine te gaan of een negatieve coronatestuitslag te laten zien.

Op vakantie naar...