ReceptenTartiflette

Tartiflette Wintersport Recept (Savoie, Frankrijk)

Tartiflette is een traditioneel recept uit de Franse Alpen. Met name in de Savoie wordt het heel veel gegeten.
Tartiflette is een ovenschotel met aardappel, kaas, spekjes en witte wijn, het staat in vrijwel ieder restaurant in de Franse Alpen op de menukaart en het is ook heel lekker en gemakkelijk om Tartiflette zelf te maken.
Een heerlijk wintersport recept.

Ingrediënten

* 5 redelijk grote gekookte aardappels (vastkokend) in dunne plakjes
* 3 grote uien in partjes
* 2 geperste teentjes knoflook
* 1 halve fles witte wijn
* 2 ons uitgebakken spekjes, ook de vegetarische variant is heel lekker
* zout, peper, olie, schepje zoetstof
* 1 kleine reblochon, camambert, brie of een pakje raclettekaas van AH


Bereidingswijze

Ui en knoflook licht bruin bakken in olijfolie
Aardappels erdoor roeren
Bestrooien met zout, zoetstof en peper
Aardappel-ui mengsel in een ovenschaal doen en spekjes en witte wijn toevoegen
Bedekken met de gehalveerde kazen en afdekken met aluminiunfolie
Een half uurtje in de oven op 200 graden

Lekker met een salade met mosterddressing.

Wintersport Frankrijk aanbiedingen