Malediven strand
Malediven, parelwitte stranden
Vlag Malediven

Malediven vakantie landeninformatie

Lees de Malediven vakantie landeninformatie en vergelijk de beste Malediven vakantie, hotel en vliegticket aanbiedingen.

Malediven, parelwitte stranden en kristalhelder water

De Malediven. Denk aan parelwitte stranden, kristalhelder water, een strakblauwe lucht en een zee in alle tinten aquamarijn. Heb je hem? De Malediven zijn echt het paradijs op aarde!

Ligging van de Malediven

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van India en Sri Lanka. De hoofdstad van de Malediven, Malé, ligt op het gelijknamige eiland. De stad Malé beslaat het hele eiland. Je vindt er geen stranden, maar wel de internationale luchthaven van de Malediven. Er zijn helaas geen directe vluchten naar Malé vanuit Nederland. Je vliegt over het algemeen naar de Malediven via een tussenlanding in de thuisluchthaven van de vliegmaatschappij.

Klimaat van de Malediven

De Malediven hebben een tropisch klimaat. De eilanden liggen vrijwel op de evenaar (iets er boven) en het kan er dus behoorlijk warm worden. Door een lekker zeebriesje, dat vrijwel altijd waait op de Malediven, is het er het hele jaar rond aangenaam toeven. De Malediven zijn het hele jaar te bezoeken, het klimaat is erg stabiel. De temperatuur van het zeewater is steeds rond de 28 graden Celsius.

De witte stranden van de Malediven

De stranden van de Malediven zijn oogverblindend wit. Je vindt verkoeling onder palmbomen en in de azuurblauwe zee. Omdat de eilanden vaak in een atol liggen, zijn er bijna geen golven. In zee zie je onder water prachtig koraal en een boeiende en kleurrijke onderwaterwereld. Snorkelen of duiken is echt aan te bevelen, het is bijna nergens zo mooi als op de Malediven.

De Malediven eilanden

De eilandengroep van de Malediven bestaat uit naar schatting 1190 eilanden. Daarvan zijn er slechts ongeveer 200 bewoond. Op de Malediven wordt een eiland pas officieel een eiland genoemd als er een boom op groeit.
Op zo'n 75 eilanden is een resort gebouwd. De eilanden zijn zo klein, dat er meestal maar één dorp of resort op past. Vervoer van en naar de resorts vanaf het vliegveld van Malé doe je per speedboot of watervliegtuig, dit is afhankelijk van de afstand die moet worden afgelegd.

Wat kun je doen op de Malediven ?

Op de Malediven valt niet veel te beleven, hoor je wel eens. Maar wat dacht je van een hele vakantie genieten van de zon, zwemmen in een azuurblauwe zee, snorkelen of duiken in een prachtige onderwaterwereld? Of lekker windsurfen en zeilen? Je kunt bovendien excursies maken naar eilanden waar de bevolking van de Malediven woont.
Tip: laat je eens droppen op een onbewoond eiland met een lunchbox en waan je een dag lang Robinson Crusoë.
Kortom: Laat je eens lekker verwennen op de Malediven en geniet van het heerlijke eten en de overal perfecte service.
Door de sprookjesachtig mooie eilanden en stranden zijn de Malediven een zeer geschikte locatie voor een romantische huwelijksvoltrekking of bestemming voor een huwelijksreis.

Goedkoopste Malediven vakantie aanbiedingen per reisorganisatie (max 5)

hotelscom Hotelscom Malediven vakantie

Banyan Tree Vabbinfaru afbeelding

Banyan Tree Vabbinfaru, Vabbinfaru


Malediven hotel vakantie met Hotelscom.