Dominicaanse republiek - zonsondergang Zonsondergang op de Dominicaanse Republiek
Vlag Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek landeninformatie

Lees de Dominicaanse Republiek landeninformatie en vergelijk de beste Dominicaanse Republiek vakantie, hotel en vliegticket aanbiedingen.

Dominicaanse Republiek, land van zon, strand. merengue en prachtige natuur

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispanolia in het Caribisch gebied. De Dominicaanse Republiek is een steeds populairder wordende zonvakantiebestemming. Met de schitterende bountystranden heeft het land iets paradijselijks. Maar er is meer te beleven op de Dominicaanse Republiek dan strand alleen. Je hebt er ongerepte natuur, hoge bergen en sfeervolle steden. In februari en maart kun je walvissen spotten in de baai van Samana. De Dominicaanse Republiek is bij uitstek een vakantiebestemming waar je zon, natuur en cultuur kunt combineren.

Santo Domingo, hoofdstad van de Dominicaanse Republiek

Santo Domingo ligt aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek en telt ruim drie miljoen inwoners. Santo Domingo is interessant om te bezoeken. In de stad vind je veel gebouwen uit de koloniale periode en een groot aantal kerken en kloosters uit de 16e eeuw. Verbaas je verder over het electriciteitssysteem in de stad. Boven de straten zie je een wirwar aan draden lopen, die lukraak aan elkaar geknoopt lijken. Goedkope stroom, maar niet echt zonder gevaren...

Klimaat van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch/subtropisch klimaat, de temperatuur ligt het jaar rond tussen 28 en 33 graden. Met een gemiddeld aantal uren zon van 8 per dag is het er bijzonder aangenaam. De meeste regen valt aan de zuid- en oostkust, vooral in de maanden september en oktober. De noordkust van de Dominicaanse Republiek heeft een droge tijd in de periode juni tot en met september. Veel kans op een orkaan is niet heel groot, de meeste orkanen komen voor in het westelijkste deel van Hispanolia, in Hati.

Natuur van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek deelt het eiland Hispanolia met buurland Hati. Hispanolia is na Cuba het grootste eiland van het Caribisch gebied. De Dominicaanse Republiek heeft een heel afwisselend landschap. In het noorden is een groot junglegebied. Daarnaast bananenbomen en enorme velden waarop suikerriet, rijst, katoen en mas worden verbouwd. Het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek heeft een droger klimaat en dat zie je terug in het landschap. Vanuit het noordwesten richting het zuidoosten lopen vijf bergruggen door de DR. Daar is het landschap afwisselend vlak, met moerasgebieden en bergachtige gebieden. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: je kunt hier flamingo's, pelikanen, diverse papegaaiensoorten en kolibries spotten. De Dominicaanse Republiek is rijk aan nationale parken en natuurreservaten, er zijn er meer dan 30. Meest bekende nationale park is Jaragua. Je kunt daar veel verschillende vogelsoorten spotten, zoals flamingo's en pelikanen. Een ander bijzonder mooi nationaal park is Parc Nacional Los Haitisis, aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. In dit park kun je onder meer mangrovebossen en grotten bekijken.

Stranden en droomeilanden

De Dominicaanse Republiek heeft de mooiste stranden van de Cariben. Vele honderden kilometers parelwitte stranden aan een azuurblauwe zee. De meest bekende badplaatsen zijn Punta Cana en Bavaro (oostkust), Sosua, Cabarete, Luperon (noordkust). Bayahibe (zuidkust) is ook een bijzonder populaire strandbestemming. De Dominicaanse Republiek heeft een paar echte droomeilanden, zoals Isla Saona, Isla Beata, La Matica en Isla Catalina.

Dominicaanse Republiek tips

Een bezoek aan Santo Domingo is echt de moeite waard. Hier vind je naast veel oude en koloniale gebouwen het paleis van Diego Columbus. Hij was de zoon van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Op enkele kilometers van Santo Domingo liggen de meertjes en grotten van Los Tres Ojos.
Elk jaar, in de maanden februari en maart, komt een groot aantal bultrugwalvissen vanuit New Foundland en Groenland naar de baai van Samana om te paren en (het jaar daarna) te baren.
Puerto Plata is een fraaie, oude koloniale stad aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek.
In het Cibao dal vind je leuke authentieke dorpjes. Hier worden onder meer koffie, graan en mango verbouwd.
Uit dit gebied, met name uit de stad Santiago de los Caballeros, komen de beroemde Dominicaanse sigaren.
De stranden van de Dominicaanse Republiek zijn bijzonder geschikt voor watersporten als snorkelen, duiken en vanwege gunstige windomstandigheden op veel plaatsen ook voor windsurfen en zeilen.

Goedkoopste Dominicaanse Republiek vakantie aanbiedingen per reisorganisatie

arke verrereizen Arke verrereizen Dominicaanse Republiek vakantie

Luxury Bahia Principe Bouganville afbeelding

Luxury Bahia Principe Bouganville, Bahia Santana


Dominicaanse Republiek hotel vakantie met Arke verrereizen.