Trinidad, Cuba Trinidad, Cuba
Vlag Cuba

Cuba landeninformatie

Lees de Cuba vakantie landeninformatie om goed voorbereid te zijn op jouw Cuba vakantie en vergelijk de beste Cuba vakantie, hotel en vliegticket aanbiedingen.

Cuba, land van sigaren, salsa, oldtimers en rum

Cuba staat bekend als het land van beroemde sigaren, swingende salsa, Amerikaanse old-timers en zalige rum. De liefhebbers hiervan komen ruim aan hun trekken, maar Cuba heeft nog zoveel meer te bieden! Schitterende witte stranden, uitgestrekte berggebieden, tabaksplantages en swingende steden. Cuba is de perfecte vakantiebestemming als je strand en cultuur wilt combineren.

Havana, de hoofdstad van Cuba

Havana is de hoofdstad van Cuba. Havana is enorm uitgestrekt, maar het oude, historische centrum, Havana Vieja,
is niet zo heel groot. Havana Vieja telt enorm veel historische gebouwen en monumenten. De laatste jaren wordt er enorm veel gerestaureerd in de oude stad van Havana, maar het is duidelijk dat er nog enorm veel moet gebeuren om alles in de oude glorie te herstellen. In Havana zie je overal goed geconserveerde Amerikaanse old-timer auto's.
Je waant je af en toe in een oude film.

Klimaat Cuba

Cuba kent een tropisch/subtropisch klimaat. In de zomer is het gemiddeld 29 graden en in de winter gemiddeld 24 graden. De natte tijd, het regenseizoen, loopt van mei tot november. In die periode is er elke dag aan het einde van de middag kans op een stevige, korte regenbui. In de maanden augustus, september en oktober kun je Cuba beter niet bezoeken, want dan is de kans op een orkaan of storm het grootst.

Natuur van Cuba

Cuba is het grootste eiland in de Cariben en het heeft een gevarieerd landschap. De noordkust kenmerkt zich door witte zandstranden, met daarachter een glooiend groen landschap. De zuidkust is veel vlakker, met moerassen en mangrovebomen. In het westen van Cuba ligt de provincie Piņar del Rio. Daarin ligt de streek van de Vallei van Viņales.
In deze streek worden de beste tabaksplanten ter wereld verbouwd, waarvan de beroemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Ook kun je hier mooie kalkzandsteenformaties zien.

Geschiedenis en cultuur van Cuba

Belangrijkste moment in de moderne geschiedenis van Cuba is de Cubaanse revolutie. In december 1958 lukte het Fidel Castro en Che Guevarra om het regime van dicator Batista omver te werpen. Nog steeds is Cuba een centraal geleide, communistische staat. Maar er is een ontwikkeling naar wat meer vrijheid zichtbaar. Zo kun je tegenwoordig logeren en eten bij Cubaanse gezinnen.
Muziek staat centraal in het leven van elke Cubaan. Waar je ook komt, je hoort overal Cubaanse muziek en er wordt veel en gepassioneerd gedanst op salsa, son en rumba.

Cuba tips - Wat kun je bezoeken in Cuba?

Havana, hoofdstad van Cuba, is een echte 'must-see', als je naar Cuba gaat. Verder is de streek Viņales bijzonder de moeite waard.
In de steden Trinidad en Santiago de Cuba kun je heel goed terecht als je van Cubaanse muziek en dans houdt.
Met name Santiago de Cuba, dat wel de muzikale hoofdstad van Cuba wordt genoemd. Een bezoek aan het Casa de la Trova is een aanrader. Op het plein naast de kerk in Trinidad wordt live muziek gespeeld en prachtig salsa gedanst.
Santa Clara is de stad van de revolutie. Daar vind je ook het mausoleum van Che Guevarra. Het is een indrukwekkend monument.
Varadero is dé plek als je lekker van de zon wilt genieten. Het lange schiereiland van Varadero heeft prachtige witte zandstranden en biedt een enorme keuze aan watersportactiviteiten.

Cuba vakantie aanbieding toppers

  1. Arke
  2. Kras
  3. Fox
  4. Djoser
  5. Sawadee
  6. Koning Aap
  7. Shoestring
  8. Neckermann

Goedkoopste Cuba vakantie aanbiedingen per reisorganisatie

arke cruises Arke cruises Cuba vakantie

12-daagse Caribbean cruise vanuit Havana afbeelding

12-daagse Caribbean cruise vanuit Havana


Cuba hotel vakantie met Arke cruises.