China, Chinese Muur zonsondergang afbeelding
Vlag China

China Vakantie Reisinformatie

China, land van de draak

Het in Oost-Azie gelegen China (officieel: Volksrepubliek China) is een immens groot land met een eeuwenoude cultuur en bijbehorende gebruiken, kunst, keuken, omgang...Haar rijke cultuur maakt een China vakantie voor veel mensen heel aantrekkelijk, maar ook natuurliefhebbers kunnen hier volop genieten van de diversiteit die China te bieden heeft.

Beijing, hoofdstad van China

De meeste grote Chinese steden liggen in het dichtbevolkte oosten van het land, zo ook de hoofdstad Beijing (vroeger Peking). Dit is een cultuurstad bij uitstek met talloze bezienswaardigheden, zoals natuurlijk de Verboden Stad en de Chinese Muur. Maar u kunt tijdens een China vakantie in Beijing ook geweldig winkelen: letterlijk alles is er te koop, zowel in moderne winkelcentra als in kleine winkeltjes en op markten.

Natuur van China

Met name in het westen is de natuur van China fascinerend. In het noordwesten is het woestijnachtig, in het zuidwesten overheerst bergachtig landschap, met in Tibet de hoogste bergketens ter wereld. Er leven vele soorten dieren in China en het is een van de weinige landen waar de zeldzame reuzenpanda nog in het wild voorkomt.

Cultuur van China

Alhoewel China de afgelopen decennia enorm is verwesterd, blijft de Chinese cultuur altijd en overal een grote rol spelen. Veel Chinezen hangen het Taoïstisch geloof aan en tempels zijn dan ook overal zichtbaar in het straatbeeld.
Maar de cultuur komt ook terug in de vele bijzondere en prachtige gebruiken van de bevolking.

De Chinese keuken

De keuken van China is één van de bekendste keukens ter wereld en veel gerechten hebben een historie van meer dan 2000 jaar oud. Voor Chinezen is een maaltijd een gezamenlijke happening. In veel restaurants bevindt zich in het midden van elke tafel een draaiplateau waarop verschillende gerechtjes (vis, vlees, groenten, soep) geplaatst worden en iedereen die aan tafel zit eet van alles wat, naast de rijst waar ieder een kommetje van naast zich heeft staan.
Bijna altijd wordt hier groene thee of jasmijnthee bij gedronken. Een traditioneel Chinees ontbijt bestaat uit rijstepap, noodles of dumplings (gevuld deeg).

Bijzondere plaatsen om te bezoeken tijdens uw China vakantie

China kent bijzonder veel bezienswaardigheden, waaronder 43 plekken die op de Unesco werelderfgoedlijst staan.
Een aanrader is het terracottaleger (bij het grafcomplex bij de eerste keizer van China in Xi'an). Ook de moderne zakenstad Shanghai is de moeite van een bezoek waard of een boottocht op de Yangtze rivier.
China is hét ultieme land voor een fantastische vakantie!

Goedkoopste China vakantie aanbiedingen per reisorganisatie (max 5)

333travel 333travel China vakantie

Fietsen in Beijing afbeelding

Fietsen in Beijing, Beijing


China hotel vakantie met 333travel rondreizen.