Cambodja Angkor Wat zonsondergang
Vlag Cambodja

Cambodja Vakantie Reisinformatie

Cambodja vakanties, hotels en vliegtickets vergelijken

Lees de Cambodja vakantie reisinformatie en vergelijk de beste Cambodja vakantie, hotel en vliegticket aanbiedingen.

Cambodja, land van het Khmer-volk

In het zuidoosten van Azië, ingeklemd tussen Laos, Thailand en Vietnam, ligt Cambodja. Een fascinerend en grotendeels ongerept land, waar het boeddhisme een grote rol speelt en de bevolking vriendelijk en bescheiden is. Cambodja kent een onrustige geschiedenis maar is alweer 10 jaar een volkomen stabiele monarchie.
Een Cambodja vakantie is dan ook perfect voor iedereen die Azië écht wil leren kennen.

Phnom-Penh, hoofdstad van Cambodja

Een Cambodja vakantie zal vaak beginnen in Phnom-Penh, de hoofdstad. In de stad zijn diverse tempels en moskeeen te bezichtigen. Ook treft u er verschillende musea, waaronder het Nationale Museum van Cambodja, waar veel voorwerpen uit de rijke geschiedenis van het land te zien zijn. Daarnaast is het leuk een van de grote markten te bezoeken, waar gehandeld wordt in vrijwel alle denkbare goederen.

Natuur van Cambodja

Het grootste gedeelte van Cambodja bestaat uit vruchtbaar laagland: de reden dat de meeste inwoners leven van de landbouw. Ook is er veel tropisch regenwoud, omringd door uitlopers van het Himalaya-gebergte. Bijzonder is het om dit regenwoud (met gids) te bezoeken: er is een zeer diverse flora en fauna te zien. Het land kent een tropisch moessonklimaat en de beste periode om het te bezoeken is tussen november en april, omdat er dan de minste regen valt.

Cultuur van Cambodja

Boeddhisme speelt in Cambodja een belangrijke rol. Het bekende Angkor tempelcomplex is hier een goed voorbeeld van. U treft hier vele soorten tempels uit de 9e tot de 15e eeuw, waaronder de Angkor Wat tempel, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld! Ook de Banteay Srei tempel is een aanrader om te bezoeken, deze tempel is als één van de weinige niet in opdracht van een koning gebouwd, maar ter ere van de god Shiva. Ook dans en muziek spelen in Cambodja een belangrijke rol, vaak gebaseerd op gebruiken uit de Khmer-tijd.

De keuken van Cambodja

Lekker eten is tijdens een Cambodja vakantie geen probleem! De Cambodjaanse keuken lijkt enigszins op die van Thailand, maar is minder pittig, wat door veel mensen als prettig wordt ervaren. In de grote steden hebt u de keuze uit diverse restaurants (zoals Chinees en Japans) maar ook hierbuiten is er overal prima eten verkrijgbaar.
Het nationale gerect is ahmok, wat bestaat uit vis die wordt gemarineerd in kokosmelk gemengd met citroengras, limoen en rode pepers. Ook trei ang is een populair gerecht: in sla- of spinaziebladeren gewikkelde moten vis die gebakken worden.
Beide gerechten zijn de moeite van het proeven meer dan waard!

Cambodja vakantie tips - Bijzondere plaatsen om te bezoeken

Naast de bekende tempelcomplexen is er nog veel meer de moeite waard om te bezoeken tijdens een Cambodja vakantie. De stad Koh Ker was de hoofdstad van het land tijdens het Khmer-rijk en er zijn nog steeds diverse spectaculaire gebouwen en beeldhouwwerken uit die tijd te bezichtigen. Op het grote zoetwatermeer Tonle Sap treft u vele drijvende dorpen die erg indrukwekkend zijn om te zien. Even genoeg van alle drukte? In de badplaats Sihanoukville (of Kamping Som) komt u helemaal tot rust op de witte stranden. Dit zou een prachtige en ontspannen afsluiting van uw Cambodja vakantie kunnen zijn.

Goedkoopste Cambodja vakanties per reisorganisatie (max 5)

333travel 333travel Cambodja vakantie

Angkor Wat excursie afbeelding

Angkor Wat excursie, Siem Reap


Cambodja hotel vakantie met 333travel rondreizen.